Trakya Üniversitesi Rektörü ve BUA Genel Sekreteri Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Dış İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, BUA Toplantısı öncesi dönem başkanı Tuzla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nermina Hadžigrahić’i ziyaret etti.
Bu yıl Tuzla Üniversitesi ev sahipliğinde, 27-28 Eylül 2023 tarihlerinde yedincisi düzenlenmesi planlanan Balkan Üniversiteler Birliği Genel Kurul Toplantısı’nın detaylarını görüşmek üzere Bosna Hersek’e giden Balkan Üniversiteler Birliği (BUA) Genel Sekreteri ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Dış İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu ve Öğr. Gör. Enes Turbic’ten oluşan Trakya Üniversitesi heyeti, dönem başkanı Tuzla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nermina Hadžigrahić ile bir araya geldi.
BUA Genel Kurulu ve kurul çerçevesinde gerçekleştirilecek Rektörler Toplantısı ile Balkanlar ve yükseköğretimin masaya yatırılacağı konferanslar hakkında görüş alışverişinde bulunulan toplantıya Tuzla Üniversitesinden Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Jasmin Suljagić, Prof. Dr. Damir Zenunović, Uluslararası İlişkiler Ofisinden Mirha Mujkanović ve Alan Alagić ile online olarak Bükreş Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Avrupa Başkent Üniversiteleri Birliği Başkanı Doç. Dr. Sorin Costreie katıldı.
Bu yıl Tuzla Üniversitesi ev sahipliği ile yedincisini gerçekleştirecekleri BUA Genel Kurul Toplantısı için hazırlıkların sürdüğünü işaret eden Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Dönem başkanımız Tuzla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nermina Hadžigrahić’in nazik daveti üzerine bir araya gelerek genel kurulumuzun ve bu çerçevede gerçekleştirilecek konferansımızın tüm detaylarını görüşme imkânı bulduk. Balkanlardaki Akademik İş Birliği, Zorluklar ve Gelecek Perspektifler ismi ile gerçekleştirmeyi planladığımız konferansımız çatısı altında paneller, yuvarlak masa toplantıları ile Birliğimizin etki alanını daha genişleteceğiz ve yeni iş birliklerine kapı aralayacağız.” dedi.
Balkanlarda yükseköğretimin nabzının tutulacağı ve gelecek projeksiyonu çizileceği 7. BUA Genel Kurul Toplantısı, 27-28 Eylül 2023 tarihleri arasında Bosna Hersek Tuzla Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. (Haber Merkezi)

By admin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir