Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, belediye ekiplerinin 41 derece altında asfalt, parke taş döşeme ve kaldırım çalışması ile ilgili gelen eleştirilere sosyal medya hesabından yayınladığı video ile cevap verdi. Belediye ekiplerinin yaz, kış demeden çalışmalarına devam ettiğini vurgulayan Gürkan, “Edirne Belediyesi’nin emekçileri Edirnelilerin rahatı için, konforu için, gece gündüz, hafta içi, hafta sonu, bayram seyran ve soğuk sıcak demeden zaten haftanın 20 günü 24 saat çalışıyorlar. Sadece bugün ekstra bir sıcak var diye değil. Biz eksi 15’lerde de çalıştık, artı 30/40’larda da çalıştık.” Dedi.
Edirne’de en sıcak günün yaşandığı önceki gün belediye ekiplerinin çalışmalarına devam etmesi ile ilgili eleştirilerin olduğu ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bu eleştirilere sosyal medya hesabından yayınladığı video ile cevap verdi.
Gürkan, yayınladığı videoda şu ifadeleri kullandı; “Yılın en sıcak günü olduğu günde sabah arkadaşlarım belediye asfalt ekibinin, taş ekibinin, kaldırım ekibinin çalışmalarını paylaşmışlar ve bunun ardından da birçok yorum gelmiş.  ‘Bu sıcak günde emekçileri niye çalıştırıyorsunuz? Bu kadar sıcak günde onlara niye izin vermediniz?’ diye. Bununla ilgili bir açıklama yapma ihtiyacı hissettim.
Edirne Belediyesi’nin emekçileri Edirnelilerin rahatı için, konforu için, gece gündüz, hafta içi, hafta sonu, bayram seyran ve soğuk sıcak demeden zaten haftanın 20 günü 24 saat çalışıyorlar. Sadece bugün değil. Bugün ekstra bir sıcak var diye değil. Bunu biz eksi 15’lerde de çalıştık, artı 30/40’larda da çalıştık. Bunun bilinmesini isterim. Tabi ki bu aşırı sıcak günlerde bir taraftan da sezonu kaçırmadan bu işleri yapmamız gerekiyor. Aksi takdirde biliyorsunuz ‘yollar bozuk, kaldırımlar bozuk’ diye şikayet alıyoruz. İklim değişikliği nedeniyle sıcakların bu yıl anormal derecede artış gösterdiğini hepimiz biliyoruz. Eğer biz sıcak var diye çalışmamazlık yaparsak o zaman bu işleri yetiştirmemiz mümkün değil. Ama sizin bilmediğiniz bir şeyi paylaşmak istiyorum.
Elbette hepimiz insanız. Emin olun, çalışma arkadaşlarımızla bir bütün olarak birlikte çalışıyoruz. Bütün çalışmaları birlikte planlıyoruz. Bu olağanüstü sıcaklarda rahatsız olan arkadaşlarımız ona göre hizmet görüyorlar, herhangi bir rahatsızlığı olmayan arkadaşlarımız da o alanlarda çalışıyorlar. Ve bizim çalışma saatlerimiz sıcaklardan dolayı sabah 7.30’da başlıyor 11.00’de sona eriyor. Ondan sonra arkadaşlarımız sahada çalışmıyorlar. En az sizler kadar çalışma arkadaşlarımızı düşündüğümüzden emin olabilirsiniz. Ayrıca arkadaşlarımızın sağlığını düşünen bütün hemşehrilerime de çok teşekkür ediyorum. Çok sağ olun. Ama biliniz ki hep beraber düşünüyoruz bunu hepimiz düşünüyoruz. Ve o arkadaşlar her şeyden önce insan. İnsanı düşünmek de bizim varlık nedenimiz. Bütün çalışmalarımız insanlar için.”

By admin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir