Cumhuriyet Halk Partisi Edirne İl Kadın Kolları Örgütlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ayşe Çotuk, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın nafaka ve 6284 ile ilgili yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

CHP Kadın Kolları 81 ilde düzenlediği eşzamanlı basın açıklamasıyla, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın geçtiğimiz günlerde nafaka ve 6284 ile ilgili yaptığı açıklamalara cevap verdi.
Edirne’de CHP binasında düzenlenen basın açıklamasını İl Kadın Kolları Örgütlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ayşe Çotuk okudu.
Çotuk, okuduğu metinde; “Bakan Göktaş, kadın düşmanı zihniyetin temsili niteliğindeki açıklamalarıyla gündeme oturdu. Bakan Göktaş, önce 6284 sayılı Kanun’un değiştirilmesinin ya da kaldırılmasının söz konusu olmadığını belirtti. Ardından şu skandal sözlere imza attı: “Maalesef zaman zaman kadınlarımız da 6284 sayılı Kanun’u uygulamamızı istemiyorlar. Biz bunu alanda görüyoruz. ‘Biz eşimizin yanına dönmek istiyoruz.’ diyorlar.”
Sayın Göktaş’a öğretelim; kadınlardan bahsederken iyelik eki kullanılmaz. Her kadın bir bireydir ve kimseye ait değildir. Kendisi de bir kadın olan Göktaş’ın toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki bilincini, bu sayede görmüş olduk.” Dedi. (Haber merkezi)

By admin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir