Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesinde Prof. Dr. Fatih Özçelik Akademik Başarı Ödülleri töreni düzenlendi.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı tarafından geçen yıl ilki düzenlenen ve geleneksel hale getirilen Prof. Dr. Fatih Özçelik Akademik Başarı Ödülleri bu yılki sahiplerini buldu.

Törenin açılışında konuşan Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Servet Altay, bu etkinliği hem asistan doktorları teşvik etmek hem de Tıp Fakültesinin mihenk taşlarından biri olan Prof. Dr. Fatih Özçelik’i anmak amacıyla düzenlediklerini ifade ederek, kardiyoloji kliniği hakkında bilgi verdi. Kardiyoloji kliniğinin yaptığı zorlu tedavilerle hem bölgede, hem de bölge ülkeleri içinde önemli bir merkez haline geldiğini söyleyen Altay, akademik olarak da önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini ve bu yıl uluslararası dergilerde 45 makalelerinin yayımlandığını vurguladı. Altay “Bizden mezun olan herkes kardiyoloji severek ve öğrenerek buradan ayrılıyor. Öğrencilerimiz seviyorlar ve asistan olarak geliyorlar. Asistanlarımız seviyorlar ve hoca olarak geliyorlar. Bunun mimarı da şüphesiz Prof. Dr. Fatih Özçelik hocamdır.” şeklinde konuşan Altay, Özçelik’in bölüme çok önemli katkılar sunduğunu ifade etti.

Dekan Prof. Dr. Filiz Akata “Fatih hoca için ikincisi düzenlenen ve birkaç yıl sonra gelenekselliğin ötesinde çok büyük bir anlam kazanacak olan bu etkinlikte olmaktan gurur duyuyorum. Bu gururumun en önemli nedeni, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesinde Kardiyoloji Anabilim Dalının hem mezuniyet öncesi hem de mezuniyet sonrası örnek gösterilecek bir anabilim dalı olmasıdır. Bir işin mayası sağlam tutulduğunda iyi gidiyor, kötü tutulduğunda da dikiş tutmuyor bir daha. Bu kürsünün kuruluşu Gültaç Hocam sayesinde çok sağlam adımlarla yapıldı. Bugün Kardiyoloji Anabilim Dalı örnek bir kürsü haline geldi.” dedi. Prof. Dr. Fatih Özçelik’in asistanlıktan arkadaşı olduğunu ifade eden Akata “Fatih Hocam o zaman bile çok dikkatli, giyimine kuşamına çok dikkat eden, hastasına çok önem veren biriydi. Çok iyi bir insandı. Öğrencilerin çok sevdiği, akademik yönü güçlü, dürüst bir insan ve örnek bir kişilik. Kendisine Allah’tan şifa diliyorum.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Ben 92 yılında Trakya Üniversitesine asistan olarak geldim. Dolayısıyla buranın geçmişini bilen, yaşayan, yaşayarak gören biri olarak Kardiyoloji Anabilim Dalını gururla izliyorum. Bu branşın duayeni Gültaç Hocam tarafından kurulan Kardiyoloji Anabilim Dalı, Fatih Hocam gibi öğrencisini seven, gece gündüz tanımayan, merhametli, insancıl özellikleri çok yüksek değerli bir hocamla devam etti. Şimdi de onun talebesi Servet Hocam çok güzel örnek göstererek bu bayrağı adlı ve daha ileriye götürüyor. Servet Hocam, asistanların akademik gelişimini teşvik edecek ve kaliteye de öncü olacak örnek bir uygulamayı hayata geçirdi. Bu önemli törene özellikle katılmak istedim. Birincisi, içinde Fatih Özçelik Hocam olduğu için. İkincisi de bu güzel uygulamamızın tüm fakültemize örnek olması için. Bu anlamda kendilerine teşekkür ediyor, Fatih Hocama da Allah’tan şifa diliyorum.” dedi.

Trakya Üniversitesi emekli Öğretim Üyesi ve Kardiyoloji Kliniği Kurucusu Prof. Dr. Gültaç Özbay ise konuşmasında kardiyoloji eğitimine nasıl başladığı ve Kardiyoloji Kliniğini nasıl kurduğu hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Fatih Özçelik’in kendisi için çok kıymetli olduğunu ifade eden Özbay “Fatih, insancıl yönü çok önde olan, herkese yardım etmeye çalışan, çok sevdiğim bir arkadaşımız. Özellikle öğrencilerine karşı çok ilgili bir hocaydı. Yeni gelen asistanlarla, öğrencilerle çok ilgilenirdi. İnceleyen, araştıran, akademik yönü çok güçlü bir hocaydı.” dedi ve törenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından dereceye giren asistan doktorlara ödülleri takdim edildi. 2023 Yılı Prof. Dr. Fatih Özçelik Asistan Doktor Akademik Başarı Ödülleri töreninde birinci olan Dr. Ferudun Akkuş’a Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, ikinci olan Dr. Efe Yılmaz’a Dekan Prof. Dr. Filiz Akata, üçüncü olan Nilay Solak’a ise Prof. Dr. Gültaç Özbay ve Prof. Dr. Fatih Özçelik’in eşi Dr. Emine Özçelik tarafından ödülleri verildi. (Haber merkezi)

By admin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir