Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın aldığı kararla birlikte, özellikle düğünlerde en çok tercih edilen gram altının yarısı olan yarım gram altın ve gramın çeyreği artık üretilmeyecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yayımladığı genelgeye göre, basılı altınlar en az 1 gram, en çok 100 gram olarak üretilecek. Bugüne kadar basılmış olan 0,5 gram, 0,25 gram 0,10 gram altınlar yine işlem görecek. Yeni alınan kararla birlikte bugünden itibaren 1 gram altından aşağı yatırım aracı kalmadığı belirtildi.
Özellikle altın fiyatlarında yaşanan yükselişle birlikte, yarım gram ve çeyrek gram altınlar, düğünde takı takmak isteyen vatandaşların tercihleri arasında yer alıyordu. Yeni alınan kararla düğünlerde artık bütçeye göre çeyrek altın ya da gram altın dönemi başlayacak.
“ELİNDE OLANLAR, ELLERİNDEKİNİ DEĞERLENDİRSİNLER”
Elinde yarım gram ve çeyrek gram altını bulunan vatandaşlara çağrıda bulunan Kuyumcu Esnafı Rahmi Cömert, “Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın aldığı kararla birlikte 1 gram ve 100 gram arasında altın üretimi yapılacaktır. Bugüne kadar basılmış olan 0,5 gram, 0,25 gram 0,10 gram altınlar yine işlem görecektir. Hiç kimse bugünden itibaren satış olmayacak diye düşünmesin, öyle bir kanıya varıp altınını bozdurmasınlar. Altın yine altındır. Değer kaybetmeyen tek maden altındır. Bir para birimi değildir. ‘Bugün tedavülden kalktı, yarın geçmeyecek diye bir şey söz konusu değildir. Elinde olanlar, ellerindekini değerlendirsinler. İhtiyaçları olduğu zaman bozdursunlar. Bugünden itibaren 1 gram altından aşağı yatırım aracı yok. Yani 1 gramdan aşağı olan altınlar piyasada dönmeye devam edecek, sadece üretimleri durdu. İnsanlar açısından kötü oldu. Bugün en yüksek kâğıt para 200 lira. İnsanlara, düğünlerde 200 lira para asmak ayıp geliyor. İnsanları da tatmin etmiyor, karşı tarafı da tatmin etmiyor. İllaki insanlar kurdelede altın görmek istiyorlar.” Şeklinde konuştu. (Haber merkezi)

By admin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir