Dünya genelinde kedilerin zorlu yaşam koşullarını iyileştirmek ve içinde bulundukları duruma ilişkin farkındalık oluşturmayı amaçlayan Uluslararası Kedi Günü, Keşan’da 8 Ağustos 2023 Salı günü düzenlenen etkinle kutlandı.
Keşan Belediyesi ve KE-HAYKO iş birliğinde düzenlenen, insanların ve kedilerin paylaştığı dostluğu kutlamanın yanı sıra onların yaşamlarına katkı sunacak çözümleri üreterek, bu konuda bilinçlenmesini sağlamak için önemli bir fırsat sunan program Alparslan Türkeş Meydanı’nda düzenlendi.
Saat 14.00 sıralarında başlayan etkinliğe Keşan Belediye Başkanvekili Nehir Gergin, Keşan Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği (KE-HAYKO) Başkanı Sevinç Cebeci, Keşan Belediyesi Veteriner hekimi Burhan Balkarlı, Veteriner İşleri Müdürlüğü personelleri ve vatandaşlar katıldı.
“Onlara karşı duyarlı olalım”
Keşan Belediyesi Veteriner hekimi Burhan Balkarlı ise “Evcilleştirmiş olduğumuz bu canlıların da, bizle beraber sokakta yaşadıklarını unutmayalım. Lütfen bu sıcak havalarda onlara karşı duyarlı olalım. Su ve mamayla onlara katkıda bulunalım. Çöplerden beslenmesinler. Elimizden geldiğince bilinçli davranarak, onlar için yapılan mamalardan verelim ki sağlık olsunlar. Bizlerin de sokaklarda dostumuz olsunlar.” Şeklinde konuştu.
8 Ağustos Uluslararası Kedi Günü etkinliği daha sonra vatandaşların kedilerini beslemesi için su kabı ve kedi maması dağıtımı ve çocuklara da kedi maskesi ile balon hediyeleri ile devam etti. (Haber Merkezi)

By admin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir