Türkiye’de son dönemde bisikletli ölümleriyle sonuçlanan trafik kazalarına dikkat çekmek amacıyla, Edirne Bisiklet Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (EBİS), bir etkinlik düzenledi. Etkinliğine katılan bisikletçiler, “Kasakını tak”, “Trafikte biz de varız” ve “Bisikletime çarparsan ölürüm” sloganları attı.
Edirne’deki bisiklet grupları bir araya gelertek Türkiye’de son dönemde bisikletli ölümleriyle sonuçlanan trafik kazalarına dikkat çekmek amacıyla ‘Kaskını tak’ diyerek “trafikte biz de varız” isimli etkinlik düzenledi.
Bisikletliler etkinlik kapsamında Cumhuriyet Polis Karakolu öünde toplanarak buradan hareketle başladı. Konvoy oluşturan bisikletliler Selimiye Cami Mimar Sinan Heykeli önüne gelerek burada basın açıklaması yaptı. Bisiklet gruplarının temsilcilerinin hepsi burada söz aldı. EBİS Başkanı Mustafa Kurt, sürücülerden trafikte bisikletlilere karşı hassas davranmalarını istedi.
Edirne’de de ufak çaplı da olsa kazalar olduğunu belirten Kurt, “İlimizdeki sürücülerimizin gösterdiği hassasiyetler söz konusu. Bizlerde kaskımızı takmak suretiyle, sosyal mesafemizi korumak suretiyle ve bunlara gereken özeni göstermek suretiyle bisiklet sürüşlerini yapıyoruz. Tüm kulüplerimiz yaptıkları etkinliklerde şerit kapatarak gitmeleri gerektiğini sürücülerimizin de buna hassasiyet göstermesi gerektiğini ifade etmek istiyoruz. Çünkü ilimizde bisikletlere ayrılmış bisiklet yolları mevcut değil. Herkes sevdiklerine sağlıklı şekilde kavuşması gerekiyor ve ülkemizde son zamanlarda meydana gelmiş bisikletli ölümlerde büyük ölçüde bisikletlilerin hayatını kaybettiğini görüyoruz. Bisikletlilerin herhangi bir kaportası yok, onları koruyacak bir mekanizması yok. Kendilerine dokunulduğu anda ölme riski yüzde 50’nin üzerine çıkıyor. Lütfen sürücülerimiz gerekli hassasiyete uysunlar. Genellikle ilimiz dışından gelen sürücülerimizin ilimizdeki hız limitlerine uymalarını istiyoruz. Ayrı trafik yolu olmayan yerlerde aynı yolu kullanıyorsak saygılı olmak zorundayız” dedi.
EBİS Üyesi İlhan Balkan da etkinliği, bisikletlilerin sesini duyurmak için düzenlediklerini kaydetti. (Haber: Hasan Boyacıoğlu)

By admin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir