Edirne’de kuyumculuk yapan Rahmi Cömert, şu an 3 bin 300 liraya satılan gram altın fiyatının yıl sonunda 5 bin TL’yi görebileceğini söyledi.
Altın fiyatları, rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Gram altın fiyatları 3 bin 228 TL’ye kadar yükselirken; piyasalardaki beklenti ise daha yüksek seviyelerde. Fiyatların yukarı yönde hareket etmeye devam edeceğini belirten Edirneli Kuyumcu Rahmi Cömert, yıl sonunda gram altın fiyatlarının 5 bin liraya kadar yükselebileceğini ifade etti.
Kuyumcu Cömert, “Altın seviyesi yuları doğru hareketini sürdürüyor. Bu durumun yukarıya doğru devam etmesini öngörüyoruz. Altın yatırımcısına yıl sonuna kadar kazandırmaya devam edecek. Parası olan altına yatırım yapabilir. Altın en güvenli limandır. Merkez bankalarının rezervlerinin dövize değil de altına çevirmesiyle altın daha fazla değer kazanacaktır. Altın alacak kişiler düşmesini beklemesinler, altının geri dönüşü fazla olmaz. Şu an itibariyle çeyrek altının satış fiyatı 5 bin 400 lira, Cumhuriyet altını 22 bin lira, gram altın da 3 bin 300 liraya satılıyor. Yıl sonu itibariyle 5 bin lita olacağını rahat rahat söyleyebilirim” dedi. (Haber merkezi)