Ev kiralamada geçerli olan yüzde 25 kira artışı kararı 1 Temmuz itibari ile sona eriyor. Ev kiralarına yapılacak zam oranı artık enflasyon oranına göre belirlenecek. Edirne İnşaat Sanatkarları Esnaf Odası Başkan vekili Yüksel Meriç, 1 Temmuz tarihi itibariyle yürürlüğe girecek olan enflasyon oranında kira artışı kararı hakkında açıklamada bulundu. Meriç yaptığı açıklamada, yüzde 25 kira artışının ev sahibi ve kiracı arasında sorunlar yarattığını, bu yeni kararın çok daha iyi olumlu olacağını söyledi. Meriç, “Yüzde 25 sınır olmamalıydı. Hükümet burada yanlış bir adım attı ve bu yanlışı 2 sene sonra düzeltti. Bu süreçte ev sahipleri ve kiracılar arasında sıkıntılar yaşandı.” dedi.

Edirne İnşaat Sanatkarları Esnaf Odası Başkan vekili Yüksel Meriç, 1 Temmuz itibari ile değişecek olan yüzde 25 kira artışı kararına yönelik açıklamalarda bulundu. Hükümetin aldığı yüzde 25 kira artışı kararının, ev sahibi ile kiracı arasında sorunlar yarattığını ve ev kiralarının artmasına neden olduğunu belirten Meriç, yeni kararın çok daha olumlu olacağını belirtti. “En başta enflasyon oranına göre kira artışı yapılsaydı isabetli bir karar verilmiş olurdu” diyen Yüksel Meriç, “bugün 25 bin TL bandında olan ev kirası 13-15 bin TL seviyesinde olurdu. Ancak yeni kararla bundan sonra yeni kiracıların daha düşük kira ödemelerini bekliyoruz.”ifadelerini kullandı.

Yüzde 25 kira artışı kararı ile aslında en çok kiracının zarar gördüğünü belirten Meriç, “Bu süreçte kiracılar zarar gördü. 10 yılı geçen kiracılar ise kanunen evlerinden çıkarıldı. Ev sahipleri bu durumu yüksek kira talep etmek için kullandı. Başlangıçtan beri enflasyon oranında artış yapılmış olsaydı, bu doğru ve isabetli olurdu. Bugün 20-25 bin lirayı bulan 3+1 evlerin kira değerleri şu anda 13-15 bin lira bandında olacaktı.” dedi. (Haber merkezi)

By admin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir