TOBB Edirne Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan, Sofya’da gerçekleştirilen, Bulgaristan İş Kadınları Organizasyonu kapsamında ‘Uluslararası Moda Bağlantısı Balkanlar Açık Kapılar’ etkinliğine davetli olarak katıldı.

Sofya’da Balkan Hotel’de düzenlenen Uluslararası Moda Bağlantısı etkinliğine Sırbistan’ın Bulgaristan Büyükelçisi Zelikom Jovic, Tasarımcı Suzana Peric ve Bata Spasojevic ile Sofya’da moda sektöründen kadın girişimciler katıldı.

Türkiye ve Bulgaristan’daki iş kadınlarını bir araya getiren etkinlikte Bulgaristan’da bir özel televizyon kanalına konuşan Elmas Aslan Türkiye’de yapmış olduğu çalışmaları değerlendirdi. Muhabirin sorularını yanıtlayan Aslan, Kadınlara yönelik önemli projelere imza attığını belirterek, Edirne’de Kırsalın Doğal Pazarı’nı kurarak kadınların ev ekonomilerine katkı sağladığını belirtti. Bu projenin kadın odaklı çalışmanın bir ürünü olduğunun altını çizdi. Çalışan ve üreten kadınlar için her zaman çalışmalarını sürdüreceğini ve kadınlara rol, model olarak daha çok çalışacağını ifade eden Aslan, üreten kadın, üreten toplum mesajını verdi. Aslan iş insanı olarak Edirne’de yapmış olduğu çalışmalara değindi. Bulgaristan’da güzel bir etkinlikte bulunmanın kendisini mutlu ettiğini ve buradaki kadınlarla her zaman işbirliği içinde çalışmaya hazır olduklarını kaydetti. (Haber merkezi)

By admin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir