Edirne’de kurulan Ulus Pazar’ında esnaf her hafta yaşanan hırsızlık olaylarından usandı. 5-6 kişilik gruplar halinde dolaşarak hırsızlık yapıldığını söyleyen Pazar esnafı Hakan Balcı, “Aşırı şikâyetçiyim ve çete olarak geziyorlar. 5-6 kişi birleşiyorlar, birisi seni alışveriş yapacakmış gibi oyalarken arkadan çalıyorlar veya tezgâhla ilgilenmediğin anda hemen alıp kaçıyorlar. Bıktık artık.” İfadelerinde bulundu.

Edirne’de her Cuma günü kurulan Ulus Pazarı’nda esnaf hırsızlık olaylarından şikayetçi. Her hafta pek çok esnafın tezgahından ürünlerin çalındığını belirten Pazar esnafı Hakan Balcı, Edirne Valisi Yunus Sezer ve Edirne İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun’a seslenerek pazarda güvenlik önlemlerinin artırılması yönünde çağrıda bulundu. Balcı, “Valiliğimizden, İl Emniyet Müdürlüğümüzden rica ediyorum; buraya sivil polis görevlendirilmeli. Her hafta canımız yanıyor. Bununla ilgili çalışmanın yapılmasını rica ediyorum.”dedi.

ÇARE SİVİL POLİS Yaşanan hırsızlık olayları hakkında açıklamada bulunana Balcı, “Aşırı şikâyetçiyim ve çete olarak geziyorlar. 5-6 kişi birleşiyorlar, birisi seni alışveriş yapacakmış gibi oyalarken arkadan çalıyorlar veya tezgâhla ilgilenmediğin anda hemen alıp kaçıyorlar. Bıktık artık. Bugün de başıma geldi. Bir parça malımı çaldılar. Arkadaşlarımın da mallarını çalmışlar. Esnaf arkadaşım fark etmiş, beni uyardı. 11-12 yaşlarındaki bir kız çocuğu almış. Peşinden koşup elinden aldım. İçinden benim malım çıktı. Ayrıca farklı esnafların malları da çıktı. Biz her hafta bunu yaşıyoruz. Ulus Pazarı yönetimi de bununla uğraşıyor ama ne yapsın? Bu nedenle her hafta Cuma günü burada en az 8-10 tane sivil polis olması lazım.” ifadelerini kullandı. (Haber merkezi)

By admin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir