CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Edirne’ye gelerek Edirneliler ile buluştu. Edirne Saraçlar Caddesi’nde gerçekleştirilen mitingde konuşma gerçekleştiren Özel, Edirne’nin tüm ilçe ve belde belediye başkan adaylarını tanıtarak, açıklamalarda bulundu. gerçekleşecek seçimler sonrası Edirne için müjde de veren Özel, Edirne’de bulunan nehirlerin temizleneceği sözünü verdi. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in Eskişehir’de bulunan Porsuk Çayı’nı nasıl temizlediyse aynı şekilde Edirne’ye gelerek 3 nehrin temizlenmesi için proje yürüteceğini söyledi. Özel, “3 Nehrin arasındasınız. 3’üde çok kirli ve çok sorunlu. Ama bu işi Türkiye’de çok iyi bilen birisi var. 1 Nisan’dan sonra Filiz Başkanım ile birlikte toplanarak, biz ne yapabiliriz, Avrupa Birliği Çevre Fonları bunun için ne yapabilir bakacaklar. Dünyadaki siyasi akrabalarımızın elinden geleni yapmasını sağlayacağım. Bu 3 nehri temizleyeceğiz. Ayrıca o nehirleri hem turizme hem de kente kazandıracağız. Bu işin başında kim olacak? Yılmaz Büyükerşen. Gelecek Porsuk’u nasıl temizlediyse, buraya da o şekilde temizlememiz için yardımcı olacak. Hoca 31 Mart’a kadar Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı, 31 Mart sonrası CHP’li belediyelerin eşgüdüm Eğitm ve Denetiminden sorumlu Genel Koordinatör. Ve ilk iş Edirne’ye geliyor ve Edirne’nin nehirlerini temizlemeye başlıyoruz.” dedi.
CİRAVOĞLU SAĞLIK SORUNLARINDAN DOLAYI ÇEKİLDİ
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın talebi doğrultusunda ön seçime gidildiğini belirten Özel, ön seçim sonrası yaşanan süreci aktardı. Ön seçimi kazan Şükrü Ciravoğlu’nun sağlık sorunları sebebi ile adaylığını devam ettiremeyecek noktaya geldiğini söyleyen Özel, “Süreç sağlık sorunlarından dolayı adaylığını sürdüremeyecek noktaya geldi. Kendisi anlayış göstererek yerini ön seçimde ikinci olan gencecik bir cumhuriyet kadını Filiz Gencan Akın’a devretti.” İfadelerinde bulundu. Şükrü Ciravoğlu’na selam ve saygısını sunan Özel, yeni adayları Filiz Gencan Akın’ı Edirne halkına emanet etti.
PARTİ LOGOSU ELEŞTİRİSİ
Edirne ve İzmir’de AK Parti adaylarının bilboardlarda parti simgesi olan ampul simgesinin çok küçük kullanılarak algı yaratma çabası içinde olduğunu belirten Özel, AK Parti yönetimi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi. Özel, “Bizim sembolümüz altı ok. Gururla rozetimizi takıyoruz. Bütün Filiz hanımın posterlerinde var. Ama AK Parti’nin simgesi ampulü Bir İzmir’de bir de Edirne’de mikroskop ile ararsınız. O kadar küçük kullanılmış. Recep Tayyip Erdoğan’ın resminden niye çekiniyorsunuz? Ampulden niye çekiniyorsunuz? Çünkü siz de biliyorsunuz ki kalbinde Atatürk sevgisi, vatan ve bayrak sevgisi olan bu insanlarından oy isteyen kişiler aman Tayyip beyi hatırlamasınlar, çünkü Tayyip bey Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e iki ayyaş diyor. Onu bildikleri için gizliyorlar.
“CHP’NİN BAYRAĞINI TEKRAR EDİRNE BELEDİYESİNDE DALGALANDIRACAĞIZ”
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Genel Başkan Özgür Özel öncesi gerçekleştirdiği konuşmasında, “31 Mart’ta hep beraber, gencecik bir kardeşimize Filiz Gencan Akın’a devir teslimi onur ve gurur ile yapacağım. Filiz Gencan Akın’ı belediye başkanı yapacağız. 31 Mart’ta Filiz Gencan Akın’ı belediye başkanı yaparak, CHP’nin 6 oklu bayrağını Edirne Belediyesi’nde gönderde tutacağız.” İfadelerini kullandı.
“SEN, BEN YOK; BİZ VARIZ”
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den önce sahneye çıkarak konuşma gerçekleştiren CHP Edirne Belediye Başkan Adayı Filiz Gencan Akın, birlik ve beraberlik mesajında bulundu. Akın, “Bu yolda mücadele etmek için bu yola çıkıyoruz ve sizlerle birlikte yürüyoruz. Bundan sonra Edirne’de “sen, ben yok; biz varız” birlikte başaracağız.” Sözlerini söyledi. (Haber merkezi)

By admin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir