Önceki dönem Uzunköprü Belediye Başkanlığı görevini yürüten Enis İşbilen yeniden aday adayı olarak başvuruda bulundu.  Başkanlık döneminde özellikle kültürel alanlarda gerçekleştirdiği faaliyetleri ile öne çıkan İşbilen, halkın isteğine karşılık olarak aday adayı olduğunu söyledi.

 Adaylık sürecinin ön seçimle mi yoksa anketle mi olacağı sorusuna İşbilen, bazı ilçe örgütlerinin ön seçim için zamanının kalmadığını söylerken, Uzunköprü’den ön seçim ile doğru adayın çıkmayabileceğini, “Bazı ilçe örgütlerinin söylediği ön seçimin yetişme imkanı yok. Bunlar delege veya üye bazında temayül yoklaması söz konusu olabilir. Örgütler dinlenirse, her zaman doğru aday çıkmayabilir. Uzunköprü’de ön seçimle doğru aday çıkmayabilir.” İfadelerinde bulundu.

Bir önce ki dönem Uzunköprü Belediye Başkanlığı görevini yürütmüş olan Enis İşbilen halkın kendisinden isteği doğrultusunda belediye başkanlığı için açıkladığı aday adaylığı sürecini değerlendirdi. Adayların belirlenmesi sürecinde Edirne’de anket ile olacağını söyleyen İşbilen, kendisinin de bu yöntemi desteklediğini söyledi. Parti tabanlarının ya da üyelerin arasına değil de halkın arasına karışmak gerektiğini söyleyen İşbilen, “Genel başkanımız seçildiğinde verdiği ilk mülakatlardan biri şuydu; ‘belediye başkanımı halkla seçeceğime göre, CHP’li tabanın, üyelerin arasına değil, halkın arasına inerim Uzunköprü’yse Uzunköprü’ye, Edirne’yse Edirne’ye sorarım’ dedi, ‘Anketle sorarım’ dedi. Eğer burada CHP’li bir belediye başkanı varsa, o belediye başkanından bir memnuniyet anketi, eğer memnuniyet arz eden bir sonuç çıkarsa belediye başkanıyla devam etme yolu açılıyor. Olumsuz olduğu takdirde de diğer seçenekler göz önüne alınıyor.

“Bazı ilçe örgütlerinin söylediği ön seçimin yetişme imkanı yok. Bunlar delege veya üye bazında temayül yoklaması söz konusu olabilir. Ama verilen, ortaya konan bir genelge var. Hangi bölgelerde ön seçim yapılacağına dair bir talepte bulundular. Bu illerin içinde Edirne yoktu, ama ne karar alınır, nasıl gider bilemiyoruz. Genel merkezin bileceği işler. Ama bence halka ve sokağa sormak lazım. Anket firmaları doğru yöntem. Tek firma değil, birkaç firma ile anket yapıyorlar. Eğer birbirlerini destekleyici sonuçlar çıkıyorsa aday belirlenmelidir.”dedi. (Haber merkezi)

By admin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir