CHP’de bir dönem il başkanlığı yapan partiye 29 yıldır pek çok görevde hizmet etmiş olan Şükrü Ciravoğlu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Edirne Belediye Başkanlığı’na aday adaylığını açıkladı. Ciravoğlu Edirne’yi mücevhere benzeterek, “Biz mücevherin üzerindeki tozu kaldırmaya talibiz” dedi.

Ciravoğlu Edirne’yi mücevhere benzettiği aday adaylığı açıklama konuşmasında, “Şehrimiz Edirne; Tarihi mirası, Tarihi dokusu, Tarihi eserleri, Camileri, Selimiye gibi Unesco Dünya Mirası, Nehirleri, Kervansarayları, Eğitim kurumları, jeopolitik konumu, verimli Toprakları, Eğitimli, çağdaş ve üretken halkıyla bir mücevher. Biz mücevherin üzerindeki tozu kaldırmaya talibiz.” İfadelerinde bulundu.

Edirne’de CHP Teşkilatında uzun yıllardır farklı görevlerde bunmuş olan Eczacı Şükrü Ciravoğlu Edirne Belediye Başkanlığı için aday adaylığı açıklamasında bulundu. CHP Edirne İl Başkanlığı Binası’nda gerçekleştirilen aday adaylığı açıklama törenine partili birçok vatandaş yoğun ilgi gösterdi. Edirne’de değişimin ve yenilenmenin zorunluluğunu vurgulayan Ciravoğlu, “Biz burada kapsayıcı Belediyecilikten söz ediyoruz. İnsani gelişmeye sahip, özgür insanların Edirne’sinden söz ediyoruz. Kentte üretilen rantı birkaç kişi tarafından paylaşılan değil, rantı tabana yayan herkesi kapsayan bir Belediyecilik anlayışından söz ediyoruz. Atatürk’ün halkçılığından söz ediyoruz. Edirne gelişmek, değişmek ve yenilenmek zorunda. Edirne’yi daha iyiye, daha güzele ulaştırmak için sivil toplum, kamu, kitle örgütleri ve halkımızla birlikte planlı, paylaşımcı, katılımcı yönetimi kuracağız.” dedi.

“ BİLİM, HUKUK VE ETİK “

Partilerinin önemli değerleri özgürlük ve eşitlik temelinde; dürüst, çalışkan, saydam, tutarlı, insana değer veren, çevreye duyarlı, kentli kimliğini ön planda tutan ve halkla birlikte yönetmeyi ilke edinmiş bir anlayışla halkla birlikte olmak en temel ve vazgeçilemez duyarlılıkları olduğunu söyleyen Ciravoğlu, Edirne için gerekli olan ü temel öğe olduğunu söyledi. Bu 3 öğe hakkında Ciravoğlu, “İlkemiz Edirne’miz de “ÇAĞDAŞ ve SAĞLIKLI TOPLUM, KALİTELİ YAŞAM ve YÖNETİMDE DEMOKRASİ”DİR. Ancak bunun için üç temel öge gerekmektedir. Bunlar “ BİLİM, HUKUK ve ETİK”dir. Bunun bilincindeyiz ve bunlar yönetim anlayışımızın olmazsa olmazı ve asla vazgeçmeyeceğimiz ilkeleri olacaktır.” Sözlerini söyledi.(Haber merkezi)

By admin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir