Cumhuriyetin 100.Yılı Kutlama etkinlikleri çerçevesinde, Trakya Amatör ve Sportif Olta Balıkçıları Derneği (TRABDER) ile Süloğlu Belediye Başkanlığı’nın birlikte organize ettiği 1. Edirne Sportif Sazan Balığı Yakalama Yarışması tamamlandı.

Edirne’nin Süloğlu ilçesi baraj göletinde 25 Ekim 2023 tarihinde başlayan 1.ci Edirne Sportif Sazan Balığı Yakalama Yarışması sonlanırken derece giren takımlara ödülleri verildi. En büyük balık birinciliğini kategorisini Mivardi Türkiye ekibi kazandı.  En çok Balık yakalama kategorisinin birinciliğini Mivardi Türkiye kazırken, ikinciliği Tuna Carp Team ekibi, üçüncülüğü ise Saraçhane Carp Team ekibi kazandı. Şahinler Avlağı birincisi Taytıs Carp ekibi oldu. Çobanoğlu Avlağı birincisi Ak Güneşli Carp Team ekibi oldu. Mivardi Tr Avlağı birincisi ise Mivardi Türkiye olarak belirlendi.

Dereceye girenlerin ödüllerini Süloğlu Kaymakamı Adem Can Okur, Süloğlu Belediye başkanı Mehmet Ormankıran ve TRABDER Dernek Başkanı Sadrettin Alıcı verdi. 24 takımla toplamda 85 kişinin katıldığı yarışma 5 gün boyunca sürdü.

Yarışmaya 10 takım İstanbul’dan, 1 takım Bursa’dan, 1 Takım Sakarya’dan, 1takım Kocaeli’nden, 2 takım da Kırklareli’nden ve 9 takım da Edirne’den katıldı. Toplam 24 takımda 85 kişi yarıştı. Kurallar gereği takımlar en az iki en çok dört kişiden oluşuyor. Yarışma centilmenlik içerisinde, herhangi bir sorun ve aksilik yaşanmadan başarılı bir şekilde tamamlandı. Trakya Amatör Ve Sportif Olta Balıkçıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sadrettin Alıcı TRABDER ailesi olarak böyle başarılı bir organizasyonu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.   Türkiye’nin farklı illerinden gelenlerle güzel dostluklar kurduklarını belirten Alıcı, “Takımlar arasında da dostluk köprüleri kurulmasına vesile olduk. Yarışmaya katılan bir çok takım, yurtdışında yarışmalara katılmış yarışma konusunda tecrübeli takımlar yarıştı. Bu takımlardaki arkadaşlarımız çok değerli görüş ve deneyimlerini bizlerle paylaştılar.  Derneğimizin ilk yarışması olmasına rağmen organizasyonumuzu, yarışmaya katılan takımlar çok başarılı bulduklarını bize ilettiler. Süloğlu Baraj göletinin uluslararası yarışma yapılmaya müsait ve çok uygun olduğunu, bundan sonra da TRABDER’in düzenlediği yarışmalara katılacaklarını söylediler. Biz de TRABDER olarak, edindiğimiz bilgi ve deneyimle, gelecek yıllarda ulusal ve uluslararası yarışmalarda dahil daha büyük organizasyonlar yapmaya şimdiden hazırız. Böylece Edirnemizin ve Süloğlu İlçemizin tanıtımına ve ekonomisine de katkıda bulunmuş olacağız. Ödül törenimize Süloğlu Kaymakamı Adem Can Okur, Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran, daire müdürleri, kooperatif başkanı, vatandaşlarımız katıldılar. Törene katılan protokole ve yarışmamıza sponsor olan Mivardi Türkiye firmasına, Çobanoğlu Avmarkete ve Şahinler Av Markete, törene katılan hemşehrilerimize ve hobidaşlarımız olan tüm yarışmacılarımıza TRABDER ailesi adına saygı ve teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi. (Haber

By admin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir