Daha önce Türkiye genelindeki tüm özel halk otobüslerinin yalnızca her ayın 1’i ile 4’ü arası ücretsiz yolcu taşıyacağını açıklanmıştı, ancak Edirne’de bu karara uyulmayarak belediyenin de desteğiyle 65 yaş üzeri ücretsiz ulaşım hakkı devam edecek.  Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan “Vatandaşlarımızın bugüne kadar yanlarında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın binişlerini yüzde 15’ini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, yüzde 60’ını belediyemiz ve yüzde 25’ini ETUS karşılıyor. Ancak 65 yaş üstü vatandaşlarımızdan ricamız bu ücretsiz kullanımı abartmamaları. Günde 18 kere araçları kullanan vatandaşlarımıza da rastlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye genelinde şehir içi ulaşımda 65 yaş üstü şehir içi taşımacılıkta devletin verdiği destek enflasyona karşı yenik düşmesiyle ve güncellenmemesiyle krize dönüşmüştü. Edirne’de belediyenin yüzde 60 oranında verdiği destekle toplu ulaşımda 65 yaş üzeri kişiler kesintisiz bir şekilde taşımaya devam edilecek.  

Belediyede düzenlenen basın toplantısında konuşan Belediye Başkanı Recep Gürkan, “65 yaş üstü vatandaşlarımızın binişlerini yüzde 15’ini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, yüzde 60’ını belediyemiz ve yüzde 25’ini ETUS karşılıyor” dedi. 

Toplantıya Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Şoförler Odası Başkanı Ali Şahin, Edirne Toplu ulaşım Sistemi (ETUS) Başkanı Hakan Giyik ve Edirne Umum Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Göksel Çakman katıldı. 

Gürkan, ETUS başkanı, Servis taşımacılığı yapanlarla yaptıkları görüşmelerde 65 yaş üstü vatandaşları, şehit yakınları, gaziler ve engellileri mağdur etmeme kararı aldıklarını söyledi. Birçok şehirde 4 gün ücretsiz binilip daha sonra ücret karşılığı toplu taşıma kullanma durumunun konuşulduğunu fakat Edirne’de böyle bir uygulamanın mağdur etmemek adına olmayacağını belirten Başkan Gürkan, “Vatandaşlarımızın bugüne kadar yanlarında olduk bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. 65 yaş üstü vatandaşlarıma sesleniyorum. Sizin binişlerinizin yüzde 15’ini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, yüzde 60’ını belediyemiz ve yüzde 25’ini ETUS karşılıyor. Böylelikle 65 yaş üzeri vatandaşlarımız ücretsiz bir şekilde kullanmaya devam edebilirler. Ancak 65 yaş üstü vatandaşlarımızdan ricamız bu ücretsiz kullanımı abartmamaları. Günde 18 kere araçları kullanan vatandaşlarımıza da rastlıyoruz” ifadelerini kullandı.

YOĞUN OLAN SAATLERDE TOPU ULAŞIMI KULLANMAYIN ÇAĞRISI

Edirne’nin uzlaşmanın şehri, Edirne’nin birlikte yaşanan bir şehir olduğuna dikkat çeken Başkan Gürkan,  Edirne’de ücretsiz binişlerin devam edeceğini, ancak özellikle iş giriş ve çıkış saatlerinde yoğunluk oluşturmamak adına 65 yaş üstü kişilerin toplu taşımayı kullanmamaları konusunda çağrısında bulundu. 

 “DEVLET ASGARİ ÜCRET 900 LİRA İKEN 600 LİRALIK BİR DESTEK SAĞLIYORDU”

ETUS Başkanı Hakan Giyik ise 2014 yılının mart ayında bu düzenlemenin başladığını ve devletin  asgari ücret 900 lira civarında iken verdiği desteğin 600 lira olduğunu söyledi. Gelinen noktada ise yüzde 8 yüzde 10 gibi bir destek aldıklarını belirten Giyik, “Almamız gereken destek 10 bin lira civarındayken 2 bin 700 lira destek alıyoruz. Biz ETUS olarak bugüne kadar biz ücretsiz bir şekilde taşıdık taşımaya da devam edeceğiz. Türkiye’de 12 ilde destek veriliyor ve biz de bunlardan biriyiz” diye konuştu.

“BELEDİYE BAŞKANIMIZ DESTEK OLDU” Edirne Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ali Şahin de, “Artık yerel yönetimlerin bize vereceği destekler olmadığı takdirde biz bu işi yapamayız. Belediye Başkanımız destek oldu eğer olmasaydı Edirne’de ETUS diye bir toplu ulaşım sistemi olmazdı, yürütemezdik” diye konuştu. (Haber merkezi)

By admin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir