Gazze Şeridi’nde yaşanan insanlık dramı, tüm dünyanın gözleri önünde devam ediyor. İsrail güçlerinin, Gazze’deki bir hastaneyi hedef alması ve Gazze Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı üzere saldırıda en az 500 kişinin hayatını kaybetmesi, uluslararası arenada büyük tepkilere neden oldu. İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, yaşanan bu dehşet verici olayı sert bir dille kınadı.

Prof. Dr. Mehmet Akalın, konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Gazze’de yaşananlar, artık insanlık suçu kategorisindedir. Bir hastaneyi hedef almak ve yüzlerce masum sivili katletmek, açık ve net bir soykırım eylemidir. Bu korkunç saldırıyı en ağır şekilde kınıyor ve dünya kamuoyunu, insanlığın ortak vicdanı adına harekete geçmeye davet ediyorum.”

Akalın, uluslararası hukukun açık ihlali olarak gördüğü bu saldırının sorumlularının hesap vermesi gerektiğini belirtti. “İsrail yönetiminin, sivilleri hedef alan bu saldırıları, hiçbir şekilde meşruiyet kazanamaz. Uluslararası toplum, bu vahşete sessiz kalmamalı ve adaletin yerine gelmesini sağlamak için harekete geçmelidir” dedi.

Prof. Dr. Mehmet Akalın, sözlerini; dünya liderlerini, uluslararası kuruluşları ve insan hakları örgütlerini Gazze’de yaşanan insanlık dramının sona erdirilmesi için acil eyleme geçmeye çağırarak tamamladı. Akalın, “Bu bir insanlık krizidir ve hepimizin ortak geleceği için, şiddetin bir an önce son bulması ve barışın tesis edilmesi zorunludur” diyerek uluslararası topluluğa seslendi.(Haber Merkezi)

By admin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir