AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, İsrail’in Gazze’ye yönelik olarak sistematik şekilde sürdürdüğü insanlık dışı saldırıları ve soykırım eylemlerini sert bir şekilde kınadı. Belgin İba, İsrail’in Gazze’ye yönelik gerçekleştirdiği saldırıları ve işlediği insanlık suçlarını büyük bir endişe ve üzüntüyle karşıladığını belirterek, şunları söyledi: “İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği saldırılar, masum sivilleri hedef alarak büyük acılara neden olmaktadır. Sivil yerleşimlere, hastanelere, masum halka yapılan saldırılar ve savaş suçları, uluslararası hukukun açık bir ihlalidir. Bu eylemleri sert bir şekilde kınıyoruz ve İsrail’i derhal bu saldırılara son vermesi için uyarıyoruz. Tüm dünyanın gözleri önünde işlenen bu insanlık ihlalini, canına kıyılan masum insanları ve hayatının başındaki bebeklerin katlini mazur gösterecek hiçbir insani gerekçe yoktur! Hiçbir vicdan ve insanlık onuru bu eylemleri sindiremez, sindirmemelidir”

İl Başkanı İba, Filistin halkının yaşadığı zorlukları ve insan haklarının çiğnenmesini kabul edilemez bulduklarını ifade ederek, “İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, masum insanların hayatlarını kaybetmesine, evsiz kalmasına ve çocuk cinayetlerine neden olmaktadır. Bu trajediye son vermek için tüm uluslararası toplumu, İsrail’e dur demeye ve Gazze’deki bu vahşetin sonlandırılması için hareket etmeye çağırıyoruz” dedi.

Başkan İba, Filistin halkının yanında olduklarını ifade ederek, “İsrail’in bu insafsızca saldırılarına karşı durmayı ve bebeklerin, masum halkın zarar görmesine neden olan bu insanlık suçunu lanetlemeyi sürdüreceğiz” dedi.

Başkan İba, tüm dünya ülkelerini, İsrail’in Gazze’ye yönelik insanlık dışı saldırılarına karşı birlik olmaya ve bu trajedinin sona ermesi için harekete geçmeye çağırdı.

“MUHTARLAR ÖNEMLİ KİLİT TAŞLARIDIR”

AK Parti Edirne İl Başkanı İba, 19 Ekim Dünya Muhtarlar Günü dolayısıyla Edirne merkez ve köy muhtarları ile bir araya geldi. Edirne’nin refahı ve gelişimi için, muhtarların önemli kilit taşları olduğunu belirten Başkan İba, muhtarlarla birlikte el ele vererek gönül birliği içerisinde kenti en güzel noktalara taşıyacaklarını vurguladı.

Resmî Gazetede yayınlanan Başbakanlık Genelgesi ile 2015 yılından beri kutlanan 19 Ekim “Muhtarlar Günü”, bu sene de kutlanmaya devam ediyor. Muhtarlar Günü dolayısıyla merkez ve köy muhtarlarıyla bir araya gelen AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Muhtarlarla birlikte yapacakları çalışmalarla vatandaşların gönüllerine dokunmaya devam edeceklerini söyledi.

Edirne Köy ve Mahalle Muhtarları Federasyonu Başkanı Sedat Tosun, Edirne Merkez Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı İrfan Tasmalı, Edirne İli Köy Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fatih Kıyga yürütülen çalışmalarla ilgili AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba’ya bilgi verdi.

Edirne merkez köy ve mahalle muhtarlarının da bulunduğu programda İl Başkan Yardımcıları, İl Kadın Kolları Başkanı Nergiz İnce, Merkez İlçe Başkanı Engin Makak, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri de yer aldı. (Haber merkezi)

By admin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir