Trakya Üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü Öğrencileri, aldıkları eğitimlerin ardından fotoğraf sergisi açtı. Okulun birinci ve ikinci sınıf Öğrencileri foto röportaj ile belirledikleri bir öykü konusunu ele alırken, diğer taraftan da şiddet konusunu çekmiş olduğu fotoğraflarla vurguladı. Serginin açılışı Güzel sanatlar Fakültesi Mimar Kemallettin Sonunda görücüye çıktı.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Baybora Temel serginin açılışında gazetecilere yaptığı açıklamada “Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi, aynı zamanda Grafik Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali M. Bayraktaroğlu’nun danışmanlığında hazırlanmış bir sergi. Bu sergi, 3 ve 4’üncü sınıf öğrencilerimizin kendi fotoğraflarından oluşturdukları ama bunu 2’nci sınıfta fotoğraf atölyesi derslerinde ürettikleri işlerden bir seçki olarak da görebiliriz. Hocamız, herkesin kendi seçtiği bir konuya bağlı olduğu bir konsept oluşturmuş. Burada kadına şiddet, günlük yaşam, deprem, sıradan objelere farklı bakış açısıyla çekmiş oldukları kareler var. Bence görülmesi gereken güzel bir fotoğraf sergisi” dedi.

“Hayatımız bu şiddetle dolu dolu geçiyor”

Serginin küratörü Prof. Dr. Ali Muhammet Bayraktaroğlu ise “Fotoğraf dersleri, Grafik Tasarımı bölümünde birinci ve ikinci sınıfta görülüyor. Toplam 2 sene boyunca öğrencilerimiz fotoğraf dersi alıyor. Bu dersler kapsamında, öncelikle temel fotoğraf eğitimini aldıktan sonra, foto pratik görüşe sahip olmak, tematik konular üzerine çalışmak ve sonrasında kendi fotoğraf görüşünü geliştirmek, idealimiz. Bunun sonucunda bu fotoğraf sergisi ortaya çıktı. Bu konuda hemen hemen her dönem sergi düzenliyoruz. Bu sergide de yine 1 ve 2’nci sınıf öğrencilerimizin yapmış oldukları farklı konularla ilgili çalışmalar var. Bunlar arasında, öncelikle bir şiddet sorgulaması yaptık; şiddet malum, hayatın her yerinde ve ne yazık ki yaşamla iç içe geçmiş ciddi bir sorun. İnsanlar bu konuyla nasıl baş edecekler, ben de bilmiyorum. Hayatımız bu şiddetle dolu dolu geçiyor. Biz de öğrencilere dedik ki; sizin için şiddet nedir? Bu doğrultuda şiddetle ilgili fotoğraflarımız oluştu. 2’nci sınıfın sonunda yaptığımız foto röportaj tekniğiyle ilgili bir öykü buldu ve çalıştı. Bunların içerisinde deprem var, süpürgeciler var, farklı farklı konular var. Öğrencilerimiz kendi öğrendikleri doğrultusunda bir imza fotoğrafı seçtiler. Foto röportajların içinde öğrencilerin sembolik olarak bir tanesini sergiledik. Diğer konulara bakacak olursak, yeniden üretim var, film sahnelerinin yeniden canlandırılması, tabloların yeniden canlandırılması ve sıradan objelere farklı bakmak gibi konularımız var. Her yerde fotoğraf var ama biz ne yazık ki ışık bugün kötü, hava kötü, çekemiyoruz bahaneleriyle uzaklaşıyorlar. Önemli olan önündekini görmek. Bizde bunu öğrencilerimize kazandırmaya çalışıyoruz. 40 tane fotoğrafımız var. ilgi çekici olduğunu düşünüyorum. Çocukların emekleri kayda değer.” ifadelerine yer verdi.


Sergi 29 Mart tarihine kadar sanatseverler tarafından gezilebilecek. (Haber-Fotoğraf: Tamer YAVUZ)

By admin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir