Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü, 2024 yılı sonunda kira bedellerini yeniden belirleyerek 2025 yılı için kiracılarla yeni sözleşmeler yaptı. Ancak, kira bedellerinin yüksekliği nedeniyle bazı esnaflar dükkanlarını boşaltırken, bazıları ise işyerlerini devren kiralık ilanlarıyla devretmeye çalışıyor.

Özellikle Edirne’nin tarihi çarşılarından Bedesten Çarşısı’nda boşalan dükkanların sayısındaki artış dikkat çekiyor. Çarşı esnafı, işlerinin durgun olmasından şikayet ederken, yüksek kira bedelleri nedeniyle dükkanlarını işletmekte zorlanıyor. Mevcut ekonomik kriz ve artan maliyetler, esnafın ayakta kalmasını daha da güçleştiriyor.

Özellikle kış mevsimiyle birlikte Edirne ekonomisine büyük katkı sağlayan Bulgar turistlerin de azalması, çarşı esnafını kara kara düşündürüyor. Artan maliyetler nedeniyle esnaf sattığı malı yerine koyamıyor, gelir gider dengesini sağlayamayan birçok işletme ya dükkanını kapatıyor ya da içindeki mallarla birlikte devretmeye çalışıyor. Ancak ekonomik belirsizlik nedeniyle devir almak isteyenlerin de çıkmaması, esnafın sıkıntısını daha da büyütüyor.

Esnaf, kira yükünün hafifletilmesi ve ekonomik koşulların iyileştirilmesi için yetkililerden destek bekliyor. HABER MERKEZİ

By admin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir