Edirne İl Genel Meclisi, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi öncesi son birleşimini gerçekleştirdi Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne İl Genel Meclisini ziyaret ederek, meclis üyeliği sona eren üyelere emekleri için teşekkür etti ve devam edecek olan üyelere başarılar diledi. Sezer, “Devam edecek arkadaşlarımıza da yeni dönemde başarılar diliyoruz. Yeni gelecek taze kanlarla beraber, inşallah bu özel idarede yakalanan ivme devam eder.” İfadelerinde bulundu.

Edirne Valisi Yunus Sezer, son toplantı öncesi meclis üyeleriyle İl Özel İdaresi restoranının salonunda düzenlenen kahvaltıda, üyelerle bir araya gelerek çalışmaları için teşekkür etti. Edirne İl Özel İdaresi’nin güzel bir ivme yakaladığını ve seçimle gelecek yeni üyeler ile birlikte bu ivmenin devam etmesini temenni eden Sezer, ““18 arkadaşımız bir sonraki dönemde olmayacak. 10 arkadaşımız devam ediyor. Emeklerinden dolayı devam edemeyen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Devam edecek arkadaşlarımıza da yeni dönemde başarılar diliyoruz. Yeni gelecek taze kanlarla beraber, inşallah bu özel idarede yakalanan ivme devam eder. Önümüzde özel idareyle ilgili bir hedef koyduk; altyapı, yollara sıcak asfaltla kaplanması, grup içme sularından başlanarak güneş enerjisi getirilip içme sularının sağlıklı hale getirilmesi noktasında ve tarımsal sulamalar noktasında 3 ana başlıkta, bizim 2 yıl içerisinde tamamlamamız gerekiyor. İlimiz adeta bir müze. Bu müzenin gerçek değerini bulması, tarihi yapıların restore edilmesi, Saros Körfezi gibi birçok tabiat harikamız var. Bunların altyapısının yapılması ve turizme kazandırılması noktasında çalışacağımız ve yapacağımız çok yol olduğunu belirtmek isterim.” dedi. 

İl Genel Meclisi’nin kırsal bölgelerde yaşanan sorunlara yönelik çok büyük bir önem taşıdığına vurgu yapan Vali Sezer, “İl özel idaresinde, 23 gün sonra gerçekleştirilecek olan mahalli idareler seçimiyle bir görev değişimi söz konusu. Halkımızın, vatandaşlarımızın bu noktada idarelerinin sandığa yansıması ve kendilerini temsil noktasında hem belediye hem il genel meclisi hem belediye meclisinde kendilerini temsil edecek olanları seçme için bir sandığa gitme söz konusu olacak. Umarım, bu yeni dönemde, bir önceki döneme göre daha güzel hizmetleri yapma imkanını elde ederiz. Her şeyden önce geçtiğimiz dönemde vermiş olduğunuz hizmet için, ilimize hizmet noktasında yapmış olduğunuz çalışmalar için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Bizim muhtarlarımız var, fakat ilçelerimizdeki sorunları, köylerimizdeki sorunları ile taşıma, burada bir mesela haline getirme, bir karar mekanizması oluşturma ve bunu aksiyona dökme, yatırım ve hizmete dönüştürme konusunda sizlerin hizmeti gerçekten bizim açımızdan çok önemli. Bizim halk nezdinde gören gözlerimiz, duyan kulağımızsınız.” İfadeleri ile tüm üyelere teşekkürlerini iletti. (Haber merkezi)

By admin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir