AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı basın açıklamasında hükümetin altyapı çalışmalarında Edirne’ye destek vermediği iddialarına yanıt verdi.Recep Gürkan’ın başarılı bir şekilde yürütemedikleri altyapı projesinde ‘sanki hükümetin bir eksiği varmış’ algısı yaratmaya çalıştığını dile getiren İba; “2019 yılında Recep Gürkan altyapı temel atılma töreninde Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve milletvekilimize altyapı kredisine destek verdiğimiz için teşekkür etti. Şimdi yıllardan beri desteklerimize rağmen bitiremediği altyapı çalışması için hem bahaneler üretiyor hem de algılarla uğraşıyor.” İfadelerini kullandı.
-İhalesini kendi yaptığı işi merkezi hükümete yıkmaya çalışıyor.
Başkan Belgin İba, Hükümetin verdiği sözleri tuttuğunu ve İller Bankası’ndaki rakamların açık olduğunu belirterek şunları söyledi:”İlk olarak, Atık su Arıtma Tesisinin ihalesini ve yapımını İller Bankası olarak biz gerçekleştirdik ve yapımı bitene kadar gerekli finansmanı sağladık. Ancak altyapı (içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu inşaatı) projesinin ihalesini Edirne Belediyesi yaptı. Altyapı işinin ihalesini biz yapmadık. 2019 yılında, Edirne Belediyesi altyapı işi için 170 milyon TL destek sözü verdik. Bunun 50 milyon TL’si kredi, 155 milyon TL’si teminat ile kredi olarak olmak üzere, toplamda 205 milyon TL destek sağladık. Ancak, o dönemdeki yapım bedeliyle bugünkü yapım bedelini karşılaştırmak bu işi saptırmak olur; çünkü destek verdiğimiz miktar o günkü koşullara göreydi. Şu anki koşullarla değil. İller Bankası kendi belediyelerimize de CHP belediyelerine de zaten kredi desteği veriyor. Kredi desteğinin dışında bir destek vermiyoruz. Ayrıca vatandaşlardan altyapı işinin doğru yapılmadığına yönelik şikayetler almamıza rağmen, biz yine krediyi verdik.” Dedi.-Başkan İba, “Hükümetimiz parti ayrımı yapmaksızın belediyelere destek veriyor”Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapılan görüşmede, Edirne’nin altyapı projesi için destek aldıklarını vurgulayan Başkan İba, hiçbir zaman CHP Belediyesi yönetiyor diye destek vermemek gibi bir düşüncelerinin olmadığını belirtti.-Halka hesap verme toplantılarına ne oldu?Recep Gürkan’ın altyapı sürecini yönetemeyişini başkalarının üzerine yıkmaya çalıştığına dikkat çeken İba, “Keşke Edirnelilere altyapı sürecinin aşamaları hakkında bilgi verseydi ve seçim vaatlerini yerine getirseydi. O kadar çok vaat var ki, mesela kentin otopark sorununu 2014 yılından beri çözecekti, Turizm Otogarı ile Edirne’yi tanıştıracaktı, medeniyete yakışır şehir tuvaletleri inşa edecekti ve trafiği rahatlatmak için alt geçitler yapacaktı. Bu vaatlerin hiçbirini yerine getirmedi” dedi.
-Yıllarca harap haldeki Selimiye Meydanı’nı kim ihya etti?
Edirne’nin Selimiye Meydan Projesi’nin finansmanı ve yapımının kendileri tarafından gerçekleştirildiğini belirten Başkan İba, “Algı yapmaya gerek yok. Biz Edirne’ye hizmet etmekten gurur duyuyoruz. Siyaseti bir kenara bırakarak şehrin refahını arttırmak için her yatırıma destek veriyoruz. Muhalefet partisi olmamız, Edirne için çalışmamıza engel değil. Amacımız, Edirne’nin kalkınması ve gelişmesi için gece gündüz çalışmak. Artık iftiralara inanan bir Edirne yok” şeklinde açıklamalarda bulundu.Başkan İba, AK Parti Edirne İl Başkanlığı olarak, Edirne’ye hizmet etmekten her zaman büyük bir onur ve şeref duyduklarını belirterek, siyasi görüş ayrılıklarını bir kenara bırakarak şehrin kalkınması için birlikte çalışma iradesini gösterdiklerini ifade etti.

By admin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir