Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), kent ekonomisine önemli katkılar sunacak projeler için ilk adımı attı. Türkiye’nin başkenti Ankara ile kardeş oda olan ETSO, İstanbul ve Bursa ile de kardeş oda olma yolunda ilerliyor. Kardeş oda projesini önemsediklerini belirten ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Irmak, “Edirne gibi güzel ve kadim şehirden, eski başkent Bursa, şimdiki başkent Ankara, İstanbul da bence dünyanın başkenti, dünyanın en güzel şehirlerinden biri. İstanbul odasını da buraya katıp, Edirne, Ankara ve Bursa ile birlikte bir kardeş oda olma projemiz var. Adım adım bu projemizi gerçekleştiriyoruz. Büyük odalarımızı bir rol modeli olarak benimsiyoruz.” Dedi.
ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Irmak, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Ankara ziyaretini, gazetecilere değerlendirdi.
Ankara ziyaretinde, Ankara Ticaret Odası (ATO) ile kardeş oda protokolü imzaladıklarını belirten Irmak, “GTİ’nin bir toplantısında ATO Başkanı Gürsel Baran ile tanışmamızla başladı. Akabinde Polatlı Oda Başkanı, Kütahya Oda Başkanı, Afyon Oda Başkanlarıyla iletişimimizi devam ettirdik ve Ankara ziyaretinde bu işi perçinledik. Gürsel Başkan ve ekibi bizi güzel ağırladılar. Bir hafta sonra Ankara’ya tekrar yolum düştü, bir ziyaret daha gerçekleştirdim. Burada kardeş oda olmamızı ve kardeş oda protokolüyle sağlamlaştırma konusunda fikir birliğine vardık. Eylül ayı gibi tekrar bir araya gelip, bu sefer onlar buraya gelecek, Gürsel Başkan da yardımcısına talimat verdi; ‘Bundan sonra her İstanbul’a gidişimizde, Edirne’ye de gidelim’ dedi. Bu arada aynı toplantıda Şekib Avdagiç ile de tanıştım, birkaç defa telefonlaştık. O da İstanbul’a davet etti, cuma 14.30’da orada randevumuz var. Şekib bey ve onun yönetim kuruluyla görüşeceğiz.” Şeklinde konuştu.
“ESKİ BAŞKENTLERLE KARDEŞ ODA PROJESİ”
ETSO Yönetim Kurulu üyesinin önerisiyle eski başkentlerle kardeş oda olmak için adım attıklarını söyleyen Irmak, “Edirne, İstanbul, Ankara ve Bursa, Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluş yeri Bursa, ilk başkent. Ardından Edirne, hatta meşhur tabir ‘Edirne, Bursa’nın oğlu İstanbul’un babası.” İstanbul’un fethinin planlamaları burada yapılmış. Edirne gibi güzel ve kadim şehirden, eski başkent Bursa, şimdiki başkent Ankara, İstanbul da bence dünyanın başkenti, dünyanın en güzel şehirlerinden biri. İstanbul odasını da buraya katıp, Edirne, Ankara ve Bursa ile birlikte bir kardeş oda olma projemiz var. Adım adım bu projemizi gerçekleştiriyoruz. Büyük odalarımızı bir rol modeli olarak benimsiyoruz. Onlar neler yapmış, kendimize uyarlayabileceğimiz konuları bire bir onlardan alıyoruz. Her türlü desteklerini esirgemeyeceklerini beyan ettiler. Onların organize sanayilerini gezip, bizdeki organizeyi nasıl geliştirebiliriz, ikinci bölgeyi nasıl geliştirebiliriz gibi. Örneğin Polatlı’da 4-5 tane organize sanayi bölgesi olduğunu duyduk. Bunları ziyaret edeceğiz. Buradan kendimize alabileceğimiz neler varsa onları alacağız. Onlar da her zaman destek olmaya hazır. Biz uygun yer, uygun zemin bulduğumuzda, onlardan plan proje açısından eğer krediyle alakalı bir şey varsa, krediye ulaşma noktasında bize her türlü desteği verebilecekleri taahhütünü aldık.” Diye konuştu. (Haber merkezi)

By admin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir